A leggyakoribb plasztikai beavatkozások Budapesten

A leggyakoribb plasztikai beavatkozások Budapesten

A vonzó külső iránti vágy mindig is szerepelt az egyes társadalmakban felmerült igények között. A régészeti leletek alátámasztják, hogy már az ókori Egyiptomban is történtek plasztikai beavatkozások, bár kétségtelen, hogy hatékonyságuk akkoriban még megkérdőjelezhető volt. Bár a mumifikálás kapcsán az orvostudomány jelentős fejlődésen ment keresztül a Nílus völgyében, de az akkortájt elért eredmények össze sem hasonlíthatóak korunk plasztikai sebészeti bravúrjaival.

plasztikai beavatkozásokA plasztikai sebészet modern időszaka valamikor az első világháború idejére datálható, amikor elsősorban a helyreállító jelleg érvényesült a harcok során megsérültek kezelését illetően. Idővel, nagyjából a negyvenes évektől került előtérbe a szépészeti jelleg és a fejlődés gyakorlatilag napjainkban sem állt meg. Manapság a sebészeti ág mindkét típusa népszerű, de tény, hogy sokkal többen fordulnak szakemberhez kizárólag esztétikai célú beavatkozások iránt érdeklődve, mint ahányan betegség, vagy baleset után szeretnék visszanyerni a korábbi külsejüket. A plasztikai sebészet Budapesten nagyon fejlett, ezért nem kell attól tartania, hogy Nyugat-Európába kell utaznia precíziós munkavégzésért.

A plasztikai beavatkozások népszerűsége

A plasztikai műtétek – melyeket a régió legkiválóbb sebészorvosai végzik el, úgymint például dr karvász tamás – plasztikai beavatkozások a szépség szolgálatában köre jelentősen kibővült az elmúlt évtizedekben, és a helyreállító jelleg mellett előtérbe kerültek az esztétikai beavatkozások. Férfiak és nők is egyaránt érdeklődnek a terület iránt, hiszen amit a természet és az idő “megtépázott”, azt a plasztikai sebész szikéje és szakértelme tökéletesíteni tudja. A töretlenül nagy népszerűségnek örvendő mellplasztika mellett egyre többen döntenek úgy, hogy egy nagyobb fogyás után, vagy súlyfelesleggel való küzdelem alkalmával a hasplasztika kínálta lehetőségeket, valamint a zsír műtéti úton való eltávolítását választják. Nemcsak a kritikus területnek számító hasi rész korrekciója keresett a Budapest területén megtalálható klinikák szakembereinél, hanem az orr funkcionális rendellenességei, valamint esztétikai megjelenése is javítható, korrigálható orrplasztika segítségével.

Plasztikai műtétek napjainkban

Manapság a mellplasztika után a két legnépszerűbb plasztikai műtétet a combokon és az arcon hajtják végre. Sokan nincsenek megelégedve ezekkel a területekkel, ezért keresik fel a szakorvosokat. Az idő nemcsak a mellek és a bőr állapotán hagy nyomot, hanem az arc egyes részein is. Szemben a műtét nélküli arcfiatalítással a sebész közreműködésével végzett arcplasztika akár hat éven át garantálja a feszes bőrt, melyre általában 40 éves kor feletti hölgyek esetében mutatkozik nagy igény az arc-, és a nyak tájékán. Szemhéjplasztikával kiegészítve egészen komoly változások érhetőek el, melyeknek köszönhetően megnő a páciensek önbizalma.

A mellplasztika

Mivel a mellplasztika lehetőségei egyre szerteágazóbbak, amellplasztika napjainkban használatos szilikon-gél tartalmú implantátumokról megegyezik az orvosok véleménye abban, hogy azok nem rendelkeznek semmilyen egészségkárosító hatással. A szilikonról egyébként érdemes tudni, hogy az orvostudomány több területen is sikerrel alkalmazza, így az urológia, az idegsebészet, vagy például a szívsebészet terén is szép eredmények érhetőek el segítségével.

A combplasztika

Az emberek, a plasztikai beavatkozások során a legtöbbször a lábakon lerakódott zsírtól szeretnének megszabadulni. Erre orvosi úton zsírleszívás keretein belül van lehetőség. Ennek kivitelezése nem tartozik a szorosan vett combplasztika körébe. Combplasztikáról akkor beszélünk, amikor a láb – jelen esetben a comb – egy konkrét részén a felületet, tehát a bőrt kell valamilyen módon megváltoztatni. Bemetszéssel, kivágással, rövidítéssel, esetlegesen toldással lehetséges a kívánt forma elérése. Fontos megemlíteni, hogy nem szabad kóklerekre bízni ezen műtéteket sem, mert rossz esetben helyreállíthatatlan hibákat véthetnek. Ekkora áldozatot nem szabad hoznunk pusztán azért, mert pár tízezer forinttal olcsóbban kínálták szolgáltatásukat. Egészségét, testét bízza mindig a szakma kiválóságaira.

Az orrplasztika

Hasonló a helyzet az orrplasztikával. Akár az orrplasztika ár, akár a minőség a kérdés. Le kell szögezni, hogy az emberek 99%-a arcunk alapján alkotja meg rólunk első benyomását. Zavaró lehet, ha egy ferde orr miatt beszélgetőpartnerünk folyton a deformált szaglószervünket nézi, ne adj’ isten kineveti. Persze az ilyen emberek véleményére nem szabad sokat adni, de azért mindenképp nyomot hagy a sértettben egy-egy ilyen incidens. Természetesen az arcon nem csupán az orrot lehet plasztikázni. Az arc majdnem minden területe alkalmas lehet változtatásra, amennyiben erre szükség van. Az amerikai filmsztárok körében rendkívül elterjedtek az arcon végrehajtott műtétek, mint például az arccsont méretének és alakjának megváltoztatása, a szem ívének felhúzása, a szemhéjplasztika és a homlokplasztika. Ne gondoljuk azonban, hogy ezeket az operációkat kizárólag hölgyek kérik. Bizony sok férfi gondolja úgy, hogy állán kicsit csúcsosítana, netán állkapocscsontján szélesítene.

Fenékplasztika saját zsírral

A mai technikának köszönhetően már nem csak idegen anyagok beültetésével – ilyen a szilikon mellimplantátum – vagy befecskendezésével – mint a hyaluronsav – lehet egy adott testrész méretén változtatni. Az orvostudomány eljutott oda, hogy az ember saját zsírfeleslegét átcsoportosítsa olyan helyekre, ami nőiesebbé teheti az illetőt. Ezt a módszert fenékplasztika saját zsírralhívják a saját zsírral történő plasztikának. Ez az eljárás már sokak számára ismert lehet a mellnagyobbítás területéről, azonban ugyanezt a technikát fenékplasztika esetén is alkalmazzák. Ennél a beavatkozásnál nem csupán a nemkívánatos feleslegtől szabadulhat meg a páciens, de még szexisebbé is válik azáltal, hogy fenekének formáját és méretét optimalizálja a szakorvos.

A saját zsírral történő fenékplasztikának az a jelentősége, hogy a zsírszövetek hozzávetőlegesen 80%-a ép marad, így az új helyén megmarad és beépül környezetében. Így nincs szó kilökődésről vagy tokosodásról – ezek az implantátum esetén a lehetséges komplikációk -, hiszen saját testünk anyaga kerül át máshova. A szükséges zsírt legtöbbször a csípő és az alhasi zsírpárnák környékéről szokás levenni, majd ezt követően tisztítják és a megfelelő helyre egy speciális fecskendő segítségével bejuttatják a bőr alá. Ez a folyamat maximum két órát vesz igénybe. A műtét után javasolt egy külön erre a célra készült szorítónadrágot hordani, ami biztosítja a frissen bekerült zsírszövetek helyét. A műtét után a hegek teljes gyógyulási ideje nagyjából két év. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi ideig nem élhetünk teljes élete. Ez az időtartam csupán arra vonatkozik, hogy a sérült bőr regenerálódási ideje ennyi ideig is eltarthat. A beavatkozást követően, távozás előtt egy vízhatlan kötés kerül a fenékre.

Tippek fenékplasztika után

  • Kerüljük a megterhelő testmozgásokat, leghamarabb a műtétet követő harmadik hétben kezdjen el könnyebb fizikai sportokat.
  • Ügyeljen arra is, hogy a műtét előtt alkalmazott szokásait, például szaunázás vagy szolárium, az operáció után leghamarabb két hónappal kezdje újra.
  • Pihenéskor, alváskor kizárólag hason feküdjön.
  • A kontrollt követően az orvos utasítása szerint végezheti mindennapjait, nem kell aggódnia, hogy leüléskor kényelmetlen lesz.
  • Mivel saját zsírral történt a beavatkozás, aggódnia sem kell, hogy az implantátum félrecsúszik és csúnya külsőt kölcsönöz.

A modern plasztikai sebészet

A plasztikai beavatkozások és a plasztikai sebészet folyamatosan fejlődik, új igényekre új megoldások szükségesek, melyeket a plasztikai sebészet szinte tökéletesre fejlesztett az utóbbi években. Új módszerek folyamatosan megjelennek, s hála ezeknek a szépség többé nem elérhetetlen egyetlen korosztály számára sem.

Comments are closed.