Karplasztika, orrplasztika műtét a harmonikus vonásokért

Karplasztika, orrplasztika műtét a harmonikus vonásokért

Arcunkkal kommunikálunk a világgal, ezért az azzal való elégedetlenség akár az egész életminőségre is rányomja bélyegét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az orr mérete és formája alapvetően befolyásolja az arc harmonikusságát, így ha ez nem passzol a vonásokhoz, annak a magabiztosság és a megjelenés látja kárát. A Plasztikai Sebészet Budapest – Arcplasztika klinikáján a legjobb orvosok ingyenes konzultációval várják Önt és részletes tervezetet kínálnak már az első vizitáció után akár karplasztika esetén is. Manapság már lehetőség van arra, hogy orrplasztika műtét keretében az orr formáját, méretét meg lehessen változtatni, méghozzá egy rutin beavatkozásnak számító eljárás keretein belül. Az orrplasztika kiválóan alkalmas erre, ráadásul segítségével korrigálható az esetleges orrsövényferdülés is.

Az orrplasztika műtét lefolyása

orrplasztika műtétA beavatkozást a szakmai vélemények 17. életév után javasolják, ugyanis akkorra veszi fel az orr végleges formáját, korábban nem szoktak ilyen jellegű műtétet végezni. Az orrplasztika nagy előnye, hogy úgynevezett zárt műtéti technikát alkalmaznak a szakemberek, aminek köszönhetően nem maradnak külső nyomai a beavatkozásnak, és varratszedésre sincsen szükség. Ritkán, általában sorozatosan végzett orrplasztika esetén esik csak a választás a nyitott műtéti technikára, de ez igen ritka.

Az alakformáló karplasztika

A klinika szolgáltatásai között egyéb plasztikai beavatkozás is megtalálható, ilyen például az alakformáló karplasztika. Az idő előrehaladtával a bőr veszít rugalmasságából és megnyúlik. Különösen látványos lehet ez a felkaron, megkeserítve ezzel a nyári hónapokat, amikor a női páciensek szívesen hordanának ujjatlan pólókat, pántos toppokat. Hiába a jó alak, az egészséges életmód, a bőr megereszkedése kellemetlen látványt tud nyújtani, valamint igencsak árulkodik a páciens előrehaladott koráról. Kialakulhat a méltán zavaró, úgynevezett „denevérkar”. Ezt sajnos semmilyen tornával, edzéssel vagy táplálkozással nem lehet hatékonyan eltüntetni. Erre a gondra jelenthet végleges és egyszerű megoldást a karplasztika.

akaformálás karplasztikával

A beavatkozás előtti konzultáció jelentősége

Mint minden plasztikai beavatkozást, a felkarplasztikát is teljes körű kivizsgálás előzi meg, így feltérképezve és megelőzve az esetleges komplikációkat. A sebész minden esetben a páciens igényeihez és testi adottságaihoz igazodva tervezi meg az operációt. A műtétet altatásban végzik, így az semmilyen kellemetlenséggel, fájdalommal nem jár. Mint minden plasztikai beavatkozásnál, itt is bent kell tölteni a műtétet követő éjszakát, valamint a beavatkozás utáni hetekben pihenés, kíméletes életmód és speciális, kompressziós karszorító hordása javasolt. Az operáció során a metszéseket a kar belső oldalán ejtik, így később a műtéti hegek szinte teljesen észrevétlenek lesznek. A karplasztikai műtét kombinálható célzott, lokális zsírleszívással, mely a felkar területére terjed ki. Ilyenkor egy beavatkozáson belül nagyobb mennyiségű, makacs zsírpárnától is meg lehet szabadulni.

Az évek előrehaladtával bőrünk is öregszik

Nem csak az öregedéssel jelentkező bőrmegereszkedés miatt ajánlott karplasztika képekfelkarplasztikát végeztetni. A nagy súlyfelesleg mellett kinyúlt bőr és az utána bekövetkezett nagymértékű fogyásnál tapasztalható bőrkinyúlásnál is. Ilyenkor még látványosabb a bőrfelesleg, még zavaróbb lehet az öltözködésben és a hétköznapi életben is. Hiába tehát a verejtékes munkával, komoly lemondásokkal elért fogyás és a jó alak, ha bőrünk nem tudta követni a tempót és csúnyán megereszkedett. Szerencsére nem kell, hogy lógó bőrünk minden nap emlékeztessen régi, túlsúlyos alakunkra. A plasztikai műtétek nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően bőrünket újra feszessé és fiatalossá tehetjük. Ez nagyban hozzájárul jókedvünkhöz, önbizalmunkhoz, jó kisugárzásunkhoz.

Comments are closed.