A leggyakoribb plasztikai beavatkozások

Hol tart ma a plasztikai sebészet?

Hol tart ma a plasztikai sebészetFormás idomokra, feszes formákra vágyna? Szeretne búcsút mondani az öregedés jeleinek? Esetleg fogyása után kívánja eltüntetni az egykori súlyfelesleg látható jeleit? A plasztikai beavatkozások manapság minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen a választott műtéttől függően akár egyetlen óra alatt elérhető a vágyott végeredmény. A plasztikai sebészet modernségének és a korszerű fájdalomcsillapításnak, az altatásnak köszönhetően sem a beavatkozás, sem a felépülés időszaka nem jelent elviselhetetlen terhelést a szervezet számára, ráadásul az alkalmazott eljárások ma már rutin beavatkozásnak minősülnek.

A mellplasztika

Mivel a mellplasztika lehetőségei egyre szerteágazóbbak, amellplasztika napjainkban használatos szilikon-gél tartalmú implantátumokról megegyezik az orvosok véleménye abban, hogy azok nem rendelkeznek semmilyen egészségkárosító hatással. A szilikonról egyébként érdemes tudni, hogy az orvostudomány több területen is sikerrel alkalmazza, így az urológia, az idegsebészet, vagy például a szívsebészet terén is szép eredmények érhetőek el segítségével.

Fenékplasztika saját zsírral

A mai technikának köszönhetően már nem csak idegen anyagok beültetésével – ilyen a szilikon mellimplantátum – vagy befecskendezésével – mint a hyaluronsav – lehet egy adott testrész méretén változtatni. Az orvostudomány eljutott oda, hogy az ember saját zsírfeleslegét átcsoportosítsa olyan helyekre, ami nőiesebbé teheti az illetőt. Ezt a módszert fenékplasztika saját zsírralhívják a saját zsírral történő plasztikának. Ez az eljárás már sokak számára ismert lehet a mellnagyobbítás területéről, azonban ugyanezt a technikát fenékplasztika esetén is alkalmazzák. Ennél a beavatkozásnál nem csupán a nemkívánatos feleslegtől szabadulhat meg a páciens, de még szexisebbé is válik azáltal, hogy fenekének formáját és méretét optimalizálja a szakorvos. A saját zsírral történő fenékplasztikának az a jelentősége, hogy a zsírszövetek  hozzávetőlegesen 80%-a ép marad, így az új helyén megmarad és beépül környezetében. Így nincs szó kilökődésről vagy tokosodásról – ezek az implantátum esetén a lehetséges komplikációk -, hiszen saját testünk anyaga kerül át máshova. A szükséges zsírt legtöbbször a csípő és az alhasi zsírpárnák környékéről szokás levenni, majd ezt követően tisztítják és a megfelelő helyre egy speciális fecskendő segítségével bejuttatják a bőr alá. Ez a folyamat maximum két órát vesz igénybe. A műtét után javasolt egy külön erre a célra készült szorítónadrágot hordani, ami biztosítja a frissen bekerült zsírszövetek helyét. A műtét után a hegek teljes gyógyulási ideje nagyjából két év. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi ideig nem élhetünk teljes élete. Ez az időtartam csupán arra vonatkozik, hogy a sérült bőr regenerálódási ideje ennyi ideig is eltarthat. A beavatkozást követően, távozás előtt egy vízhatlan kötés kerül a fenékre.

Tippek fenékplasztika után

  • Kerüljük a megterhelő testmozgásokat, leghamarabb a műtétet követő harmadik hétben kezdjen el könnyebb fizikai sportokat.
  • Ügyeljen arra is, hogy a műtét előtt alkalmazott szokásait, például szaunázás vagy szolárium, az operáció után leghamarabb két hónappal kezdje újra.
  • Pihenéskor, alváskor kizárólag hason feküdjön.
  • A kontrollt követően az orvos utasítása szerint végezheti mindennapjait, nem kell aggódnia, hogy leüléskor kényelmetlen lesz.
  • Mivel saját zsírral történt a beavatkozás, aggódnia sem kell, hogy az implantátum félrecsúszik és csúnya külsőt kölcsönöz.